• LOCALBAR

LOCALBAR

(Foto; Serge Technau)

Nét buiten de bekende winkelstraten op steenworp afstand van het Vrijthof en de Markt waar het toeristische centrum overgaat in de stadse wijk 'Kommelkwartier' ligt Cafe Paulus. Gelegen aan de Oude Tweebergenpoort, van oudsher dé poort naar het historisch centrum, nu een plek met boetiekjes en speciaalzaken. 

Het is een café op een kruispunt waar een breed publiek van 's morgens vroeg tot 's avonds laat bij elkaar komt. Het weer speelt hier nooit een rol want dankzij de brede luifel met heaters kun je hier altijd buiten zitten. 

Het is een plek waar buurtgenoten een praatje met elkaar maken onder het genot van koffie of een van de vele speciaalbieren. Maar ook een plek waar mensen komen lunchen, dineren of met een groep lekker komen borrelen. 

Wanneer de buitentemperatuur zomerse waarden bereikt zakken de inzinkbare ramen de kelder in en wordt het stijlvolle interieur (est 2019) en het gezellige terras met elkaar verbonden. Aangrenzend aan het terras staat een grote design bank (geplaatst in 2018) die bij goed weer dient als verlengd terras. 

Met veertien tapkranen, een stevig arsenaal aan speciaalbieren op fles en een ruime keuze uit alle huisgemaakte gerechten is er voor ieder wat wils.

\\\\

Just outside the famous shopping streets just a stone's throw from the Vrijthof where the tourist center changes into the urban district 'Kommelkwartier' is Cafe Paulus. Located on the Oude Tweebergenpoort, traditionally the gateway to the historic center. A café for everyone where you can enjoy perfect coffee, breakfast, beers, lunch, dinner, snacks and drinks with a group from early in the morning until late in the evening, both indoors and at the terrace all year round.